Ons orkestje bestaat uit, hoe kan het ook anders, 7 muzikanten met een bijzondere muzikale en persoonlijke klik. Het geheel staat onder muzikale leiding van Marc Busscher. Hieronder stellen wij het gezelschap aan u voor.


Marc Busscher - Flügelhorn en trompet
Al vroeg werd bij Marc duidelijk dat muziek hem in het bloed zat. Op de mondharmonica van opa Busscher, een orgel, een occarina, alle muziekinstrumenten die hij in handen kreeg, gebruikte hij om liedjes op te spelen. Zijn ouders besloten dat Marc bij Excelsior in Woerden moest gaan blazen. De trompet werd door hem gekozen en dat ging hem al snel goed af. Bij Excelsior werd, tussen de repetities, na de repetities en eigenlijk altijd, veelvuldig naar Ernst Mosch geluisterd, waardoor zijn liefde voor Egerländermuziek al vroeg ingebakken werd. Rond zijn vijftiende werd hij gevraagd signaaltrompet bij "die Original Rheinstädter Musikanten" te komen spelen, wat hij met veel plezier deed. Op zijn zeventiende speelde hij voor bij het Utrechts conservatorium. Hij werd aangenomen, studeerde klassiek trompet bij hoofdvakdocent Willem van der Vliet en sloot deze studie af met een 9 voor het afsluitende examen in 1997. Tijdens zijn studie remplaceerde hij al bij het Radio Filharmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Asko-Schönbergensemble, het Nederlands Ballet Orkest, het Residentie Orkest en vele andere beroepsorkesten. Nog steeds is Marc actief als freelance trompettist en heeft inmiddels bijna met alle beroepsorkesten in Nederland gespeeld. Zijn grote liefde voor de egerländer muziek werd in 2005 beloond met de uitnodiging van Herman Engelbertinck om in zijn orkest trompettist te worden. Hier mocht hij gelukkig blijven en nog steeds speelt hij met uitermate veel plezier bij dit orkest de signaaltrompetpartijen. In zijn conservatoriumtijd richte hij een Egerländer Orkest op met medestudenten, wat na een aantal succesvolle jaren helaas niet meer bij elkaar bleef. Marc miste het dirigeren van de egerländer muziek en ging op zoek naar een orkest. Egerländerkapel Ede was toen net op zoek en in 2003 werd hij daar benoemd tot dirigent. Twee jaar later nam hij bij "die Original Rheinstädter Musikanten" het stokje over van Ruud en nog steeds werkt hij met veel plezier bij deze orkesten. Bijzonder blij zijn we met Marc op de flügelhorn bij Woerden7, kom ook eens luisteren om u van zijn kunnen te overtuigen.
 

  Ruud den Heeten - Flügelhorn
Woerdenaar Ruud  begon met muziek maken op 9 jarige leeftijd. Omdat zijn buurjongen en neef Adrie den Heeten zo'n mooie glimmende toeter had , wilde hij dat ook wel. Op 1 april (geen grap) 1971 werd Ruud lid bij Excelsior in Woerden. Hij begon zijn muzikale carriere op de Althoorn. Op zijn 15e, in 1977 werd hij lid van De Vrolijke Tirolers uit Woerden en kwam hij in de betovering van de egerländer blaasmuziek. Op zijn 19e besloot hij zijn althoorn om te ruilen voor de Bugel. In Harmelen speelde hij tijdens de carnavals-periode vele jaren bij de Kwakbollen-Brassband. In 1987 werd Ruud kapelmeester van de Vrolijke Tirolers die in 1989 omgedoopt werden tot "die Original Rheinstädter Musikanten". Hij was daar kapelmeester tot 2005. Hij wilde zich meer richten op het bugelspelen en het stokje werd overgedragen aan Marc. Tussendoor nog een aantal jaren beheerder geweest van vereniginsgebouw "de Speeldoos" in Woerden. In 2010 (in Londen) en 2011 (in Salzburg) meegedaan aan het Nationaal Muziek Project om met een 64 koppen tellend orkest de fanfaremuziek te promoten. Dit o.l.v. Lucienne de Valk. Al vele jaren maakt Ruud deel uit van de organisatie van het Oktoberfest in Woerden en verricht daar ook de presentatie. In 2014 sloot hij zich aan bij het oefenclubje van Arjen welke doorgroeide naar Woerden7 en schafte zich meteen een prachtige flügelhorn aan voor dit doel. Woerden7 is zeer blij met Ruud, samen met Marc verzorgen zij prachtig en in stijl de mooie melodielijnen van de flügelhorns.
Arjen Jansen - Trompet
Ook afkomstig uit Woerden, onze Arjen. Arjen is eigenlijk de eerste aanstichter van Woerden7, in die zin dat hij voorheen altijd in zijn eentje oefende in het gebouw van de muziekvereniging en daar op een gegeven moment meer mensen bij betrok. Als kleine jongen had Arjen eigenlijk geen keus, zijn vader, zijn oudere broer en zijn twee zussen speelden al bij fanfarecorps Excelsior Woerden dus het was vanzelfsprekend dat ook Arjen dat zou gaan doen. Op zijn achtste werd hij lid en is lessen op de bugel gaan volgen bij de fanfare. Op z'n 12e nog 2 jaar lessen gaan volgen op de plaatselijke muziekschool en toen in de puberteit aanbeland, een periode waarin de muziek, op zijn zachtst gezegd, niet heel hoog op zijn prioriteitenlijstje stond. Rond z'n 20e ging hij weer actiever aan de slag bij o.a. een carnavalsband en zo maakte hij kennis met de trompet. Korte tijd later is hij bugel gaan spelen bij die original rheinstädter musikanten uit Woerden, maar de trompet bleef altijd aan hem knagen. Hij wilde dolgraag weer trompet spelen, bij excelsior was de gelegenheid daar echter niet echt voor en zo is hij in 2007 1ste trompet gaan spelen bij het NS Harmonieorkest, met wie hij vele mooie concerten en buitenland-reizen heeft gemaakt en waar hij nog steeds graag speelt. Niet veel later kon hij toch ook bij de fanfare overstappen en kon hij de plek van de vertrekkende signaaltrompettist van die Original Rheinstädter Musikanten innemen. Mede door het doorgegroeide fanatisme van deze jongen kwam Woerden7 bij elkaar zoals het nu is.
 
  Wim de Leeuw - Tenorhorn
Deze muzikale Woerdenaar begon op 9 jarige leeftijd met cornet-spelen, eigenlijk het zelfde als bij Ruud, simpelweg omdat zijn buurjongen ook zo'n mooie glimmende toeter had. In 1969 werd hij lid bij fanfare-orkest Woerden, waar hij soms euphonium en soms bastuba speelde. Daar werd bij "de vrolijke tirolers" de eerste ervaring opgedaan met de Egerländer Muziek. In de jaren daarna speelde hij bij "die Heitere Kapelle" uit montfoort, ging bij "Nieuw Leven" in Kamerik spelen, kwam later weer bij "die Original Rheinstädter Musikanten" in Woerden terecht en uiteindelijk weer bij Excelsior. Deze multi-instrumentalist heeft naast zijn grote liefde voor Egerländer Blasmusik ook een passie voor Rock muziek, wat hij bij "Rockrevisited" uit Woerden met zeer virtuoos gitaarspel laat horen. Willem speelt bij de Rheinstädter Musikanten tenorhorn, bij Excelsior Bastrombone en bij Nieuw Leven in Kamerik Bastuba. Verder valt hij op trombone regelmatig in bij KNA zegveld en de Egerländerkapel Ede. Een aantal keren bij de Douaneharmonie Nederland, we kunnen nog een hele tijd doorgaan, maar het allerbelangrijkste, nu onze bevlogen tenorhornspeler bij Woerden7
Anne Peters - Bariton
Anne Peters is geboren in Woerden en komt uit een grote muzikale familie. Op jonge leeftijd, hoe dat toen ging, moest hij verplicht op muziekles (o.a. nog van Marc Busscher), wat uiteindelijk natuurlijk een hele goede zet geweest is en waar hij nu nog ontzettend veel plezier aan beleeft. Sinds 1997 lid van Fanfarecorps Excelsior te Woerden en op die wijze, met een ontzettend leuke club mensen en een fijne sectie,  in aanraking gekomen met muziek maken en het gezellige verenigingsleven. Maakt nu al vele jaren met heel veel plezier en enthousiasme muziek en al veel leuke en mooi dingen met deze club gedaan en meegemaakt.
Aanvankelijk speelde hij alleen bij het Fanfarecorps/orkest, maar later ook bij het eigen dweilorkest 'De Speeldozen' en tijdens carnaval spelen bij C. V. De Kwakbollen. Vervolgens ook begonnen met spelen bij 'Die Original Rheinstädter Musikanten' en in aanraking gekomen met de Egerländer muziek. Verder valt hij veel in bij muziekverenigingen in de regio en vervult diverse taken binnen de vereniging. In 2016 is alles ineens snel gegaan qua muziek voor Anne. Ingevallen en nu voor vast bij Dweilorkest DORST en al op veel grote festivals mogen staan. Verder mee mogen doen met de Douane Harmonie Nederland tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Daarbij komend het steeds meer een vastere vorm aannemende studiegroepje dat nu Woerden7 is geworden. Anne is een manus van alles aan het worden en wij zijn zeer blij met zijn fanatieke inzet voor Woerden7
 
  Willem Pauw - Bastuba
Op tienjarige leeftijd begon Willem met trompetspelen bij "fanfare 77" in Kockengen. Na veertien jaar werd de overstap gemaakt naar de bastuba. Bij dweilorkest "de Kwakbollenbrassband" uit Harmelen speelde men, net als veel dweilorkesten uit die tijd, nog veel één-stemmige muziek en Willem besloot zich daarom te gaan bekwamen in het bewerken van muziek. Bij de kwakbollenbrassband en later ook bij dweilorkest "de Speeldozen" uit Woerden heeft men veelvuldig van zijn talenten gebruik gemaakt, zowel op de tuba als met de pen. Rond 2000 kregen "die Original Rheinstädter Musikanten" uit Woerden door dat er een talentvolle bassist in de omgeving rond liep en begonnen wat aan hem te trekken. In 2002 kwam Willem een keer repeteren, is sindsdien niet meer vertrokken en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot uitstekende Egerländer Bassist. Voor de Böhmische Traum mag je onze inmiddels één-benige bandiet s'nachts wakker maken en zijn autoradio kán niet meer op iets anders dan Egerländer muziek. Eeuwig enthousiast en dat is te merken.
Robert Visser - Slagwerk

Op acht-jarige leeftijd begon de montfoortenaar bij de drumband van plaatselijke muziekvereniging "ons Genoegen" na een stop van een aantal jaren begon hij weer met muziek maken. Bij de drumband, maar ook als slagwerker, baritonist en trombonist bij de fanfare. Later ging hij ook bariton spelen bij dweilorkest "de Zwup" en bij "die Heitere kapelle" alwaar zijn grote liefde, de egerländer muziek eindelijk beoefend kon worden. Een paar jaar geleden is hij als slagwerker bij "die Original Rheinstädter Musikanten" begonnen, die eveneens zeer blij met hem zijn. Bij Robert thuis werd er altijd muziek van Ernst Mosch gedraaid, het zit hem, zogezegd, in het bloed, sterker nog, men grapt wel eens dat hij waarschijnlijk verwekt is met Ernst Mosch LP's spelend op de achtergrond! Wij zijn in ieder geval bijzonder gelukkig met zijn keus om bij ons te komen spelen.